תפילה וברכות

האם מותר לומר קידוש נגד שיער מגולה?

  • ט"ז אלול התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה ,רציתי לדעת מה הדין לומר קידוש או ברכות לפני אישה נשואה ללא כיסוי ראש ,האם מותר? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אכן מעיקר הדין אסור לומר כל דבר שבקדושה נגד כל חלק בגוף שחייב להיות מכוסה, והוא מגולה.

באין ברירה אחרת, כגון במקום ציבורי, מחמת כיבוד אם וכדומה, יש לסובב את הראש. אם גם זה אי אפשר, יש לעצום את העיניים.

ויש מקילין בזמנינו לגבי שיער הראש, שאף שהם חייבים להיות מכוסים, מכל מקום, לגבי כך להגיד דבר שבקדושה נגדם, אפשר להקל בשעת הדחק.