שו"ת יום כיפור

חזרה בתשובה - קבלה לעתיד

  • ט"ו אלול התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,
בימים אלו לפני יום הדין אנחנו צריכים לחזור בתשובה על המעשים שלנו.
לפי הרמב"ם ישנם 4 שלבים בתשובה, אחד מהם הוא קבלה לעתיד - לא לשוב על חטא זה להבא.
השאלה שלי: הרי יש הרבה דברים שעלי לשוב עליהם בתשובה, אפילו דברים של יום יום כמו אי כוונה בתפילה, לשון הרע וכו'.
איך אני יכולה לחזור על כל אחד מהדברים האלה בתשובה ולהתחייב שאני לא אעשה אותם בעתיד?
הרי כמעט לא יכול להיות סיכוי להתחייב להיות מושלמת להבא, איך אני יכולה להגיד ולהתחייב סתם?
גם כשמקבלים קבלה לקראת השנה החדשה אומרים לקבל קבלה קטנה בנושא שמרגישים שצריכים תיקון, שיוכלו לעמוד בה.
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

סליחה שלא ענינו על השאלה בזמן. אולם שאלה זו זמנה יפה בכל עת והתשובה לכך היא שעל האדם לקבל על עצמו להשתדל בכל לב ובכל עוז לא ליפול עוד בחטא זה לעולם. האדם מטבעו מסוגל להיכשל שוב ושוב אבל עליו לעשות הכל לא להיכשל ועליו לקבל על עצמו שיעשה הכל על מנת שלא להיכשל ולעשות זאת בפועל.