שבת

האם מותר לילדים לנסוע על אופניים בשבת?

  • ה' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום
הופתעתי לראות בעלון הידברות תשובה של הרב אברהם יוסף שלפיה מותר לילדים עד גיל 9 לסוע באופניים בשבת
הופתעתי, כי עד כה תמיד קראתי שאסור(חוץ מתלת אופן לילדים קטנים מאוד) וגם ראיתי באתר הלכה יומית של הרב עובדיה יוסף שאוסר

חבר חרדי מהעבודה שהולך אחרי פסקי הרב אברהם יוסף אמר לי שבני ברק מלאה בילדים שנוסעים באופניים בשבת ושרצוי לתת לילדים עד גיל 9 לרכב בשבת
אני עד כה אסרתי על ילדיי לסוע באופניים בשבת
וכעת אני מבולבל שמא אני לא נוהג נכון
אשמח להבהרות

תשובה

שלום וברכה

אני בעברי מבני ברק וגם כיום נמצא רבות בבני ברק בשבתות, ומעולם לא ראינו שבני ברק מלאה באופניים.

יש מקום לפסיקת הרב אברהם יוסף, אבל אכן רוב הפוסקים אוסרים, וכך נהגו ברוב המקומות - שלא להשתמש באופניים בשבת.

אופני ילדים - תלת אופן, אפשר להתיר לילדים קטנים.