חברה והשקפה

נכשלתי בעון הברית, ואני מרגיש אבוד, מה עלי לעשות?

  • א' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום לכבוד הרב.
אני בן 16, וחטאתי המון המון פעמים בפגם הברית.
חזרתי בתשובה לפני כחודשיים בעצמי, וכעת אני מתחיל להבין את גודל וחומרת החטא
אני לא מצליח לחיות מעוצם מרירות, ואני מרגיש אבוד
אני זקוק לעזרה.
איך יוכל נער כמוני לתקן לאחר כל כך הרבה פעמים ששיחתתי?

תשובה

שלום וברכה

באמת שלא זכיתי להבין. הרי אתה נער שיצריו בוערים באש, זכית לעזוב את היצר בשיא פריחתו. אין לך תיקון יותר גדול מעזיבת החטא, כאשר אתה זוכה להתגבר על יצרך, בזה אתה מתקן את כל החטא למפרע, ואתה יכול להיות שמח ולעבוד את הבורא בשמחה, שזכית להתרחק מהחטא.

חשוב שתדע, היצר הרע שמח כאשר אתה מיואש ומדוכא, עוד יותר ממה שהוא שמח עם עצם החטא! רצון ה' ממך הוא שתתגבר על העצבות, ותהיה מלא שמחה ואושר, על שזכית להיות יהודי, על שזכית להתקרב אל אור האמת, ועל שהיום אתה זוכה להתגבר על המון יצרים!

תתחזק בלימוד תורה, ותשמור על עיניך, ותזכה מכאן ואילך להישמר מכל חטא, ולהרבות בלימוד התורה. חשוב לדעת שאף אם חלילה נופלים פעם בחטא, אין זה פוגע במעלתך הגדולה בהתחזקות שלך אף אם יש נפילה פה ושם. העיקר להמשיך ולעבוד את השם ולא לפחד מנפילות כי בסוף אתה תנצח את היצר הרע, כי "הבא לטהר - מסייעים לו", וסוף הטוב לנצח.

חשוב לדעת שנפילה אינה מבטלת את מעלתך עד לנפילה ועדיין הינך במעלה גדולה מאוד. כל רגע של הצלחה בעמידה בניסיון מעלה אותך בעוד דרגה ובעוד דרגה, וכל נפילה היא רק נפילה אחת של רגע אחד, ולא מבטלת את כל העליה הקודמת שלך. משל למה הדבר דומה, למי שטיפס על הר האוורסט וכבר עלה 5 ק"מ, בבוקר אחד הוא נכשל ונפל חזרה מאתיים מטרים, עדיין הוא נמצא במעלה ההר, ולא נפל אלא נפילה קטנה בלבד. כך גם כל אדם שעולה בעזרת ה' מידי יום ביומו במעלות רבות, ויום אחד נופל לרגע אחד עדיין הוא נמצא במעלה ההר.

היה חזק, והמשך לעבוד את ה' בכל לבבך, וה' יסייע בידך שתוכל להתעלות מאוד כרצונך הטוב והטהור.

נשמח לסייע לך עוד. חזק ואמץ, עלה והצלח!

בהערכה רבה,