תפילה וברכות

ספרד

  • א' אלול התשפ"ב

שאלה

היי, אני כל יום נוסע באיזור החצי שעה ברכבת לעבודה, האם מותר להגיד חלקים מהתפילה של שחרית בשביל לחסוך זמן בעבודה ?
לדוגמה לקרוא עד תפילת שמע ואז מתפילת שמע להניח תפילין ולסיים את התפילה

תשובה

שלום וברכה

אם יש לך אפשרות להתפלל את כל התפילה ברציפות, אין להתפלל ברכבת כלל. אם אין לך כלל אפשרות להתפלל את כל התפילה בהגיעך למקום העבודה תוכל בדיעבד לקרוא עד ברוך שאמר ללא התפילין.