האם יש סדר מסוים בלבישת הבגדים?

  • כ"ד אב התשפ"ב

שאלה

ראשית, תודה רבה על האפשרות לקבל תשובות לשאלות, זה מאד עוזר.
שנית, יש לי שתי שאלות:
א. שמעתי פעם שכאשר מתלבשים ומתקלחים, יש סדר מסוים, מה לובשים ראשון שני וכדו'. אילו איברים שוטפים קודם, מה ראשון וכדו'. אפשר לדעת מה הסדר בבקשה.
ב. שמעתי באיזה שיעור שכאשר מתקלחים יש מקומות שעדיף להשתמש במים חמים/פושרים/קרים. לדוגמה: בפנים, עדיף מים קרים.
אפשר לקבל בבקשה את המידע בנוגע לזה?

תשובה

שלום וברכה

רוחצים את הראש בתפילה, ואחר כך יד ימין ואחר כך יד שמאל, ולאחר מכן את הרגליים ימין שמאל.

כך בלבישה מתחילים מפלג גוף עליון קודם צד ימין ואחר כך צד שמאל, ואחר כך פלג גוף תחתון קודם ימין ואחר כך שמאל.

לגבי רחיצה בצונן או בפושרים, כתב הרמב"ם הלכות דעות פרק ד:

"ורוחץ כל גופו בחמין שאין הגוף נכוה בהן, וראשו בלבד בחמין שהגוף נכוה בהן, ואחר כך ירחץ גופו בפושרין ואחר כך בפושרין מן הפושרין עד שירחץ בצונן, ולא יעבור על ראשו מים לא פושרין ולא צונן".