שו"ת פורים

אדם שלא צם בתענית אסתר אומר עננו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב האם בתענית פורים מי שלא צם בטח לא אומר עננו נכון? ומה לגבי אוכל מברכים? עונים אמן או ״ברוך הוא ברוך שמו״? וכמה זה מחצית שקל ולמי נותנים? תודה רבה על הכל בשורות טובות בעזרת השם

תשובה

שלום וברכה

למה לא צם? נכון שאין אומרים עננו ומברכים על האוכל. בוודאי שוענים אמן. מחצית השקל לבני ספרד בין 20 לכ60 ש"ח בני אשכנז נותנים שלושה חצאי שקלים. נותנים לעניים או לכל צדקה אחרת של בית הכנסת או אירגונים לזיכוי הרבים וכדו'.