האם מותר להלביש חולצה עם תמונה של שחקן ספורט?

  • י"ח אב התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה
לאחרונה קניתי חולצת ספורט
הופיע עליה תמונה של שחקן כדורסל מפורסם,
והעירו לי שזה אסור משום חניפה "ולא תחנם"
אשמח לדעת האם נכון הדבר
תודה

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שאין מן הראוי להעריץ שחקנים [גם אם הוא יהודי. יש להעריצו ולחבבו מדין "ואהבת לרעך כמוך", אבל לא מפני שהוא מצליחן כזה או אחר... לגבי גוי, ראה להלן], אבל אין איסור ללבוש חולצה עם תמונה כזו או אחרת.

לגבי לא תחנם, כתב הרמב"ם בהלכות עבודה זרה פרק י' הלכה ד':

"וכן אסור לספר בשבחן, ואפילו לומר כמה נאה עכו"ם זה בצורתו, קל וחומר שיספר בשבח מעשיו, או שיחבב דבר מדבריהם, שנאמר "ולא תחנם" לא יהיה להם חן בעיניך, מפני שגורם להדבק עמו וללמוד ממעשיו הרעים".