מיון ערמות דפים לגניזה

  • י"ז אב התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה, ברשותי כמות גדולה מאוד של סיכומים בספרות והיסטוריה מתקופת האולפנה שאני רוצה לזרוק. חלק מהסיכומים הם בענייני חול וחלקם סיפורי חסידים ופיוטים. לעיתים בחלק מהסיכומים מוזכר שם השם , אל או אלוקים , אך הכמות כל כך גדולה שתהליך המיון ימשך זמן רב והוא מתיש מאוד. האם יש אפשרות לקצר את התהליך ולשים את הכל בגניזה ( גם ענייני החול ), או לחילופין בשתי שקיות באשפה, או להיעזר בכותרת הסיכום בכדי להבין האם יש צורך בגניזה או לקרוא הכל מילה במילה.
בנוסף ישנם סיכומים בהקשר של עבודה זרה שבו מוזכרים המילים ריבוי אלים ובהשוואה לכך המילים אל אחד ( לא ברור מיהו האל ) אשמח לדעת מה לעשות.
תודה

תשובה

שלום וברכה

הכי נכון להיעזר בכותרות. א-ל אחד הוא תמיד בורא עולם ולכן זה הולך לגניזה.