תפילה וברכות

מה מברכים על עוגת גבינה?

  • כ"ז חשון התשפ"ג

שאלה

עוגת גבינה, רכיבים : ק"ג גבינה ,שמנת, סוכר,
3כפות קמח , מה מברך שהכל? או מזונות?

תשובה

שלום וברכה

לפי הנראה מטרת הקמח היא רק להחזיק את העוגה ולא להטעימה, ולכן ברכתה שהכל.

בברכה,

בנימין שמואלי

נימוק: בכל המאכלים, שמעורבים בו מאכלים שונים שברכותיהן שונות, הולכים לפי הרוב. מלבד קמח של דגנים, שמחמת חשיבותן מברכים על התבשיל מזונות, אפילו אם הם המיעוט. כל זאת בתנאי שהקמח נמצא במטרה להוסיף טעם. אבל אם זה רק לעשות יותר סמיך ויציב - מברכים על מה שהוא הרוב. ובמקרה שלנו, "שהכל" על הגבינה והשמנת.

חשוב לציין, כי יש עוגות גבינה שיש בהם קמח בשיעור כזה שהמטרה שלו הוא להוסיף טעם. כמו כן יש עוגות גבינה שיש להם תחתית אפוי שכולו בצק. בשני המקרים מברכים על העוגה "מזונות".

[ויש עוד הרבה פרטי דינים בברכות, ואין כאן המקום להאריך].