האם עלי לשלם כאשר השמלה לא כפי שהזמנתי?

  • כ"ט תמוז התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
לפני מס' שנים התחלתי להתחזק ואחי עמד להתחתן
הלכתי לתופרת בכדי לתפור שמלה לחתונה ושאלתי אותה אם תוכל לתפור לי שמלה מסוימת (הראתי לה תמונה של השמלה שרציתי) והשינוי היחיד שביקשתי הוא שתוסיף שרוולים צנועים לשמלה
התופרת אמרה שהיא יכולה לתפור לי את השמלה שביקשתי ושילמתי לה מקדמה עבור קניית הבדים
את יתר הכסף הייתי אמורה לשלם לאחר תפירת השמלה.
לתופרת היה יום מסוים בשבוע שבו הייתה נוסעת לנחלת בנימין לקנות בדים וכשנסעה קנתה בד עבור השמלה שביקשתי ולאחר שסיימה לתפור אותה התקשרה ועדכנה שהשמלה מוכנה
כאשר הגעתי אליה ראיתי שהשמלה שתפרה לי כלל לא הייתה דומה לשמלה שביקשתי ולא הייתה כלל לשביעות רצוני.
התופרת התעקשה שעליי לשלם לה את מלוא הכסף וטענה שעשתה הכל בדיוק כפי שביקשתי (למרות שבפועל השמלה הייתה שונה מאוד)
חשוב לי לציין שלתופרת יש גם חנות של שמלות ערב שחלק מהבגדים שהיא מוכרת היא קונה וחלק היא תופרת.
הסברתי לה שהשמלה שתפרה לי לא דומה למה שביקשתי שאין סיבה שאשלם עליה
היא אמרה שתוכל להחזיר לי את הכסף עבור השמלה רק במידה ותצליח למכור אותה בחנות.
המקרה הזה היה בסמוך לחתונה והייתי חייבת לחפש שמלה אחרת ובאותו זמן לא היה לי כסף לשלם עבור שתי שמלות
מה גם שהייתי בטוחה שזה לא צודק שעליי לשלם עבור שמלה שונה ממה שביקשתי
החלטתי לא לשלם לאותה תופרת והיא נשארה רק עם הכסף ששילמתי לה עבור המקדמה.
כעת לאחר שעברו מס' שנים ולאחר שהמשכתי להתחזק נזכרתי במקרה ורציתע לדעת האם פעלתי נכון שלא שילמתי עבור אותה שמלה?
חשוב לי לדעת שחלילה לא עשיתי גזל לאותה אישה ובמעדה וכן אשלם את מלוא הסכום

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מאחר ולא הזמנת שמלה זו ומאחר ואכן השארת את השמלה אצלה את לא חייבת לשלם לה כלום.