סעודת הודיה - לאחר תאונת דרכים

  • כ"ו תמוז התשפ"ב

שאלה

קודם כל אתחיל בזה שאומר שאף אדם לא נפגע פיזית והכל הסתכם בנזק של רכוש בלבד.

אך עצם המקרה והסיטואציה היה שבריר שניה שאמרתי לעצמי שאם אני לא מצליח לעצור את הרכב שלי אני נכנס ברכב שמלפנים (כשהנהג ברכב בא להשתלב מנתיב שכן ואני רואה אותו ואת חצי רכבו) ופשוט בין נמעך לבין מעיף אותו, למזלי הספקתי לתמרן ולבלום בזמן מבלי שאני פוגע ברכב מלפנים אך רכב שהיה מאחורי לא הספיק לבלום ונכנס בי.

למזלנו, כמו שכבר ציינתי מקודם, שאף אדם לא סבל מחבלה והנזק הוא רכוש בלבד.

האם באירוע כזה ניתן לעשות סעודה?
במידה וכן את מי אני מזמין? את אותם האנשים שהיו מעורבים? רק את זה שכמעט נכנסתי בו?

אשמח להכוונה בנושא, זה ממש מדיר שנוחה מעייני ואינני מצליח לישון ורק על זה הראש שלי חושב.

תודה רבה והמשך שבוע טוב ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שמן הראוי לעשות סעודת הודיה. תזמין את מכריך וכן את יושבי הרכב שלך שכולם היו בסכנה. ראוי שתאמר דברי תורה ודברי שבח הודיה בסעודה ולהודות לבורא עולם או להזמין רב שיאמר דברי תורה ודברי שבח והודיה לבורא עולם על רוב חסדיו.