שבת

האם מותר למישהו אחר להסיע אותי בשבת?

  • כ"ב תמוז התשפ"ב

שאלה

שלום לרב, רציתי לשאול האם אפשר שיסיעו אותי בשבת, לדוגמה מ4 בערב עד 5 בערב (כששבת יוצאת ב8), בשביל להגיע לשדה תעופה, ושהמטוס עצמו יוצא במוצאי שבת, כי הבעיה שאני הולך לתחרות באירופה ואמרו לנו שבגלל שיש כאלה ששומרים שבת אז צריך לברר את זה, אז רציתי לדעת האם זה אסור לגמרי או לא בדיוק או איך זה עובד הנסיעה בשבת, כי אני לא נוסע, רק יסיעו אותנו לשדה תעופה, תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אסור לנסוע בשבת בשום מצב גם אם אחר מסיע אותך ואף אם גוי מסיע אותך. היה חזק ובזכות שמירת השבת כראוי תזכה בעז"ה להצליח בתחרות.