מתנה לחבר זה בכלל צרכי מצווה? עד לאן להדר?

  • כ"א תמוז התשפ"ב

שאלה

אני עובד במקום עבודה, ואני בע״ה אחרי 3 שנים עובר תפקיד. אני נמצא תחת מנהל שעזר לי ותרם לי הרבה . ומתוך הכרת הטוב הייתי רוצה לקנות לו מתנה. אני יודע שהוא צריך משהו מסוים, שעלותו 500 שקלים. יש מאותו הדבר דגם פחות מזה זול יותר ופחות טוב שעולה 300.
אני לא במצב כללי סביר, כל שקל חשוב לי בתקופה האחרונה אבל אני מרגיש שאני חייב לו הכרת הטוב, ומה יותר טוב מלקנות משהו שצריכים לו?

השאלה האם אני צריך להתאמץ ולקנות את הדגם היקר יותר כדי להדר, או שלא צריך להפליג כל כך, והאם זה מצווה לקנות מתנה ?

תשובה

שלום וברכה

אין לתת יותר מהיכולת.

תכתוב מכתב חם ומלא הערכה בתוספת מתנה זולה ובעז"ה זה יביע את הערכתך הגדולה איליו.