מעבר דירה בשלושת השבועות

  • י"ט תמוז התשפ"ב

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב
אני מתכוון להיכנס לדירה ששכרתי ב1.8.22 שזה יוצא בתוך 9 הימים (ד' באב) רציתי לדעת האם יש בעיה בזה שזה בתוך 9 הימים? האם עדיף לדחות בשבוע (אם מתאפשר) את הכניסה לבית עד אחרי י' באב?
וגם קניתי ספות היום שאני מתכוון להכניס אותם היום לבית (יט' בתמוז) האם יש בזה גם בעיה?
והאם יש בעיה לברך על קביעת מזוזות בבית בתוך 9 הימים?
ראוי לציין שחתמתי על החוזה לפני שלושת השבועות
אשמח לתשובה. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

עדיף לדחות את הכניסה לאחר תשעה באב.

אפשר לברך על קביעת המזוזה בכל זמן. יכול להכניס את הספות לבית.