חברה והשקפה

טענת משפחת בני־גלעד

  • י"ט תמוז התשפ"ב

שאלה

בבמדבר (לו, א-ב-ג) כתוב שראשי האבות למשפחת בני־גלעד בן־מכיר בן־מנשה שאחרי שצוה לתת נחלה לבנות צלפחד, אם הן התחתנו עם אחד מבני שבטי בני־ישראל השבט יפסיד נחלנה, כי נחלתן יעבר לשבט של בעליהן; אבל מה אכפת להם לאיזה שבט ישאר, ממה נפשך להם לא יתנו כלום?!
תודה.

תשובה

שלום וברכה

כפי המבואר בפרשת פנחס הקב"ה ציוה גם שהנחלות יהיו לפי שבטים ולפי משפחות ראה שם במפרשים ובדברי האור החיים הקדוש שם. על כן הם באו בטענה שכעת זה יעבור לשבט אחר.