סגולות, חוזקות של האבן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לשאול מהי גישת היהדות לאבני חן ולתכונות שלהם (סגולות, חוזקות של האבן וכו´). הרי האבן עצמה לא בעלת כוחות לעזור לבן אדם, ולא היא זאת שמביאה בריאות, שפע וכו´. אני מכינה תכשיטים עם אבני חן כי הן יפות ולא בגלל תכונות של אבן מסוימת, ורציתי לדעת מהי גישת היהדות? בחושן גם היו אבנים, ולכל שבט הייתה האבן המיוחדת לו, אך היא קיבלה את ה"כוחות" מהקב"ה. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לפי היהדות יתכן בהחלט שישנם אבנים סגוליות - אבנים שבורא עולם הכניס בהם כוח אנרגטי לריפוי וכו'. אינני בטוח שאנו יודעים כיום להצביע על אבני חן שיש בהם כוח פלוני או אלמוני, אולם באופן כללי ניתן לומר שאכן ישנם אבני חן בעלי סגולה.