חברה והשקפה

האם שתי תעניות של חצי יום הן כמו תענית שלמה?

  • ט"ו תמוז התשפ"ב

שאלה

שלום
אני חוזרת בתשובה עם תעניות
לאחרונה נודע לי שבאגרת תשובה ג' של התניא
כתוב שפעמים תענית חצי יום מצטרף לתענית אחת שלימה אם זה נכון זה יעזור לי בתהליך התשובה
ביקשתי מהרב שם איפה זה כתוב והוא נתן מקור שלא הבנתי ירושלמי (מסכת נדרים פרק ח הלכה א)
אני מתעקשת לעשות תעניות עם התשובה,אבל אם אראה ואבין את המקור ששם כתוב ששתי תענית חצי יום מצטרף זה יהיה לי לעזר
תודה

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי כל כך. את לא סומכת על רבינו בעל התניא? הוא כותב מפורש וב' חצאי יום נחשבים לו ליום א' לענין זה.

תסמכי על גדולי הדורות. זה יסוד גדול בדרכי העבודה לכל איש ישראל ובפרט לבעל תשובה, להיכנע לגדולי ישראל ולא להתחכם יותר מהם. אין גדולי ישראל צריכים לתת לנו מקור, יש לנו ללכת בעקבותיהם ולסמוך על דבריהם כאילו נאמרו מפי הגבורה.