צדקה

  • י"ב תמוז התשפ"ב

שאלה

שלום,
יש לי שאלות מהותיות בנוגע לעניין הצדקה.
אנחנו זוג עם שלושה ילדים קטנים, המצב הכלכלי שלנו ב"ה בסדר גמור, אך לא יותר מזה.. אנו גרים בדירה ששייכת להורים של בעלי ללא שכירות ואוכלים סעודות שבת אצל חמי וחמותי באופן קבוע.
מידי פעם חמתי גם שולחת אלינו אוכל לארוחת צהריים וחמי מפנק אותנו בקניות של פירות.. כלומר-יש לא מעט תמיכה כלכלית מהצד של בעלי ואין תמיכה כלל מהמשפחה שלי.
אני אדם שמאד מאמין בצדקה, בכל הזדמנות שנקרית בדרכי אני תורמת, בגדים ישנים, אוכל לנזקקים, מעשר כשהייתי עובדת, כרגע אני בחופשת לידה אז לא) ותמיד כששומעת שיש התארגנות לצדקה למישהו מסויים אני בדכ נרתמת.
בעלי טוען שאני מגזימה, וזה מכיוון שכספנו מגיע גם מאבא שלו, ואבא שלו תומך בנו לא על מנת שנחלק את זה לאחרים.
אתן דוגמא שקרתה השבוע- אישה מהישוב שאני בקשר חברי איתה פנתה אלי וסיפרה לי שהיא עם קורונה בחודש שמיני ועם שמונה ילדים בבית - ושקשה לה לארגן שבת. מיד כמובן הצעתי לבשל לה לשבת (על אף שאנחנו בכלל מתארחים אצל חמתי ואני לא מכינה כלום עבורנו) הכנתי לה כמה מנות בשריות גדולות ושלחתי אליה..
חמי שמע זאת, וניסה בדכ מנוסמת לספר לי שהאישה הזאת ידוע כנצלנית , עצלנית, ודורשת מכל מי שהיא יכולה והוא עצמו קנה לה ולמשפחתה אוכל מקייטרינג לכל השבת (והיא אפילו לא סיפרה לי)... אני לא מכירה אותה מספיק טוב, ולמרות שהסברתי לו את מצבה הוא טען שהוא מתבסס על הרבה סיפורים שהוא מכיר אישית מהם וניסה לרמוז לי שלא אעשה זאת שוב..ושבאופן כללי אני תמימה.
בסופו של דבר, ברור שיש פה את עניין העבודה שלי שטרחתי והכנתי עבורם, אבל המצרכים עצמם גם עלו כסף , וכאשר אני נתמכת כלכלית בחמי כנראה הוא רואה זאת כמעשה שהוא לא חכם וצ
וצודק מבחינתי..
אם הייתי מרויחה משכורת משלי כרגע כנראה לא הייתי מתייחסת
ועושה את השיק
ולים שלי בעניין התמימות, אבל בגלל שכרגע איני עובדת, בעלי מרויח מעט וחמי תומך בנו בעניין הדירה אני תוהה לעצמי האם אני חוטאת כלפיו עם הכוונות הטובות שלי.
באופן כללי אני לא כל היום שופכת כספים- אבל מאמינה שאם הקב"ה שלח אלי ספציפית אדם שמבקש עזרה- איך אוכל לסרב?
וב"ה אני רואה שה' שולח אלי עוד ועוד אנשים..
איננו תורמים מעשר כספים מהמשכורת של בעלי כי הוא טוען שהיא ממש נמוכה וזה בלתי אפשרי מצידנו, אז ככה לפחות אני מרגישה יותר טוב..
אשמח לעצתכם.

תשובה

שלום וברכה

את יכולה לתת מזמנך או כמה פרוטות ממש, אבל לא יכול לתת כספים במצב זה.

בעז"ה תזכי לשפע רב ולהיות עשירה גדולה ולתת מעשרות בממון רב כרצונך הטוב.