מעשר כספים

  • י' תמוז התשפ"ב

שאלה

היי אני רוצה לתרום עשירית מהכסף שלי ולא הבנתי בדיוק את ההלכה, יש לי שאלה, אני צריכה לתרום מכל הכסף שיש לי היום מזומן ובבנק? וגם החלטתי לתרום החודש וכל משכורת וכסף שקיבלתי רשמתי לי עד סוף החודש ועכשיו קיבלתי משכורת ואני רוצה לתרום אבל חלק קטן מהכסף בזבזתי ואני לא זוכרת כמה ועל מה, צריך בעיקרון לחשב גם את מה שבזבזתי? זה יחשב אם אני יתרום מכל הכסף שקיים אצלי עכשיו ספציפי כי אני לא זוכרת ואני רוצה לקיים את המעשר בשלמות בבקשה תענו לי

תשובה

שלום וברכה

מעלת המעשר היא גדולה עד מאוד ואשרייך שזכית לכך. זה מצווה שמביאה עשירות לעושיה ומביאה את ברכת השם לתורמים.

ראשית נכתוב בקצרה מה היא מצוות המעשר. מעשר הוא לתת עשירית מכל הרווחים שלך לצדקה. את ההוצאות שקשורות ישירות להבאת ההכנסה כגון נסיעות לעבודה בייביסיטר וכדו', מונכים מההכנסות ומפרישים רק מנטו הריווח.

כאשר מקבלים על עצמינו להקפיד על המצווה צריכים ראשית מכאן ואילך לחשב כמה הם הרווחים נטו, ואת הכספים האלו לתת לצדקה. גם אם כבר בזבזת חלק מההכנסות אין בזה כל בעייה. לא חייבת להפריש על כסף ישן.

אם יש לך כסף שחסכת מהשנים הקודמות ואת רוצה להפריש מהכסף הזה מעשר לצדקה, זה מעלה גדולה מאוד ותבורכי מפי עליון על מצווה יקרה זו.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לסייע לך.