זוגיות

שאלה לגבי קבוצת שידוכים בווטסאפ

  • ח' תמוז התשפ"ב

שאלה

בעזרת ה'

שלום לכבוד הרב!
ה' זיכה אותנו לפתוח קהוצת ווטסאפ שמטרתה להעלות הצעות שידוכים ולסייע בהקמת בית כשר ונאמן בישראל.
הקבוצה מוגדרת לנשים בלבד ונמצאות בה שדכניות או בנות שמחפשות שידוך לעצמן או עבור מישהו אחר.
ברוך ה' יש כמה זוגות שזכו להתחתן אודות הקבוצה. מצד שני יש לי כמה חששות בנוגע לקבוצה מהסיבות הבאות:

בקבוצה שולחים פרטי מועמד/ת בצירוף תמונה. אומנם ביקשנו לשלוח תמונות צנועות בלבד אך לצערי לא תמיד נשלחות תמונות העונות על גדרי ההלכה.

אין לי שליטה לגבי תמונות שנשלחות בקבוצה. ביקשתי בעבר שלאחר שליחת תמונה של מועמדת למשודך יש למחוק התמונה מהשליחה. אך בפועל לא בטוח שאכן הדבר כך.

הקבוצה מוגדרת למועמדים שומרי מסורת שבע"ה מעוניינים לשמור טהרת המשפחה. בפועל לא בטוח שכל המועמדים המפורסמים בקבוצה עונים על הגדרה זו. כמו כן, ישנם מועמדים שלא שומרים נגיעה לצערי. איננו רוצים לגרום למכשול חלילה.

מה ראוי לעשות? האם להמשיך בפעילות הקבוצה או שאולי ראוי לסגור הקבוצה כדי למנוע מכשול?
נשמח לעצה וברכת הרב בע"ה.

כמו כן, אני נמצאת בקבוצת שידוכים נוספת (שלא מנוהלת על ידי) ובה נמצאים גם שדכנים גברים. לפעמים אני שולחת פרטי הצעות עם תמונות לאותם שדכנים. האם הדבר מותר?

תודה רבה! תזכו למצוות!

תשובה

שלום וברכה

להמשיך בזה ולקדם ככל האפשר את הפעילות ותבורכי מפי עליון בכל הברכות.