חברה והשקפה

אמונה

  • ד' תמוז התשפ"ב

שאלה

שומע הרבה שיחות עמוקות של הרב אהרון לוי , בתור בחור ישיבה לשעבר , וכן שלומד היום גמרא בעיון האפשרי אני מגיע למסקנות עמוקות בעיני

ואחד הדברים החשובים אם לא הכי חשובים בעבודת השם היא ואהבת את השם בכל לבבך

ושמעתי באחד ההרצאות שיש את הענין של ההסתר שהוא אנחנו מבינים ברגש שהבורא ברא הכל אבל רואים בזה רע

ואני שואל את עצמי כיון שככל שאני מבין יותר ויותר כמה הבורא עשה והחליט על כל שלב בחיים שלי , ואני מרגיש יותר ויותר דווקא כמה קשה לי לאהוב אותו יותר

איך משיגים כוח להמשיך לעבוד את הבורא ולעשות את רצונו אם לא מבינים את המטרה שלהם , הרי המציאות מוכיחה שהבורא דווקא עושה לי לא טוב גם אם בשכל אני מבין שזה אמור להיות לטובה , הרי השכל הוא לא זה שעובד נלחם מתגבר פועל מוותר וסובל או אוהב , ולכן אני רוצה להבין מנין הכוח של אלה שכן הצליחו לא לוותר בשלב הזה שבו ההסתר חזק ורק רואים את המציאות הלא שלמה בכלל למול רק הבנה שיכלית שהכל לטובה

זה כמו לעבוד בלי לקבל שום משכורת ודאית

ולא נעבוד רק בגלל שמישהו אחר אמר שיש שם משכורת כן ?!

למה שנעבוד את הרב שלא על מנת לקבל פרס

תשובה

שלום רב

שאלתך טובה מאד

ואנו רואים שכבר דוד המלך עליו השלום מדבר דברים דומים אל הבורא, ובא אליו בטענות, פקח אזנך ושמע, הבט וראה, מדוע אינך מקשיב לתפילתי וכו'

ולכאורה הדבר תמוה, איך ילוד אשה יכול לדבר כך אל הבורא? וכי הבורא חייב לנו משהו?

התשובה היא בדיוק מה שאמרת, בזכות האהבה

כשאוהבים מישהו, יש לנו את הזכות לבא אליו בטענות

אדם שהולך ברחוב, ונטפל אליו איזה פרחח גוי ומעליב אותו, הוא לא מסתובב ושואל אותו: מדוע עשית לי וכו', הוא פשוט ממשיך הלאה

אבל אדם שנפגע ממישהו קרוב, שאבא שלו פוגע בו, הוא שואל אותו: אבא, למה אתה עושה לי את זה?

ולכן מי שחש נפגע וכואב מדברים שקורים לו בעולם, זה משום שהוא אוהב את ה', ולכן יכול הוא לקחת את התהילים ולחזור על מלותיו של דוד המלך: עד מתי עשנת בתפילת עמך? למה ה' תעמוד מרחוק? אלי אלי למה עזבתני? אתה אלהי מעוזי למה שכחתני?

כשדוד המלך אומר שכחתני, כלול בזה שאתמול ה' זכר אותו, הוא חש שכל מה שקיבל אתמול היה מתנה מה', והיום, כשצר לו, הוא זועק: אבא, למה עזבת אותי?

ואחרי שסיים להתפלל, ראה דוד המלך שה' לא שוכח אותו, ושוב הוא  מקבל מתנות ואהבה עד אין קץ.

אם אתה רואה את כל הטוב שהבורא נותן, וכל הישועות, והחמלה, והנתינה, אתה יכול לראות גם את מה שהיית רוצה והוא עדיין לא נתן, באותה עין, של אהוב המבקש מאהובו, ועדיין לא נענה.

בברכה

הרב משה כהן