תפילה וברכות

אמירת תחנון

  • ל' סיון התשפ"ב

שאלה

שלום. אני מתפלל כל יום ביחיד. כי אני גר בחוץ לארץ ואני רחוב מהקהילה היהודית כאן. לוקח לי 3 שעות להתפלל שחרית ובנוסף קורא תהילים וזוהר אחרי התפילה. האם חובה עלי לומר וידוי ותחנון בתפילת שחרית ומנחה? זה מאד מכביד ומקשה עלי התחנון, במיוחד בימי שני וחמישי. קראתי שיש קהילות שבהם לא אומרים תחנון. האם אוכל לפסוח על אמירת התחנון?

תשובה

שלום וברכה

אין הקלה באמירת תחנון ביחיד, תוכל לוותר על אמירת זוהר ותהילים אם אין לך כוח לומר דגם תחנון וגם זוהר.