שאלות שונות

  • כ"ט סיון התשפ"ב

שאלה

1.אם יש אוכל במקום מסוים שכנראה שכחו או הניחו ולא לקחו אפשר לקחת ולאכול?
2.אם הבאתי משלוח מנות למישהו והוא לא אכל בזמן פורים אז זה לא נחשב הבאתי משלוח מנות ? (התנתי שיאכל ביום פוריםו שיזכה בו ביום זה)
3.האם אפשר לעשות תשובה על שקר כשהשקר ממשיך להתקיים?
4.האם חייב לענות על שאלות פרטיות או שיש היתר לשנות מן האמת ולשקר?
5.איך מקימים בית של תורה?
6.איך בודקים יראת שמיים בבחור ?
7. האם יש איסור לכתוב פסוק בהזמנה לחתונה יותר מ3 מילים? וכיצד ניתן לשנות זאת בדבר שיהיה אפשרי לזרוק ? וכן אם יש הבדל אם זה פסוק מהגמרא / משנה כמו למשל "אין איש בלא אישה אין אישה בלא איש ואין שניהם בלא שכינה" האם גם את זה צריך לגנוז?
8.האם במוצ"ש אפשר לשים מים חמים ומים מהברז גם בשביל באר מים וגם בשביל חמין במוצ"ש מלוגמא?
9. אם מישהו מדבר איתי לשון הרע ואני שותקת כדי לא להגביר את הדיבורים עליו כדי שלא יתפתח דיון של שיח מותר לשתוק או אסור?
10. בן אדם עם נטיות הפוכות מותר לדבר איתו? זאת אומרת דיבור בעלמא או עם ילדיו ?
11. האם ניתן לתת מחמאה על בחורה שצבעה את השיער לבלונד או שאסור?
12. אם אדם נפטר ועשה תשובה אסור לדבר על חטאי עברו? בטעות קרה לי שדיברתי על אותו אדם ו נוצר שיח על חטאי עברו בלי משים האם יש לי דין של עוברת עבירה?
13.אם במידה ואכלתי פסטה ואחרי שעה התחלתי לאכול מאכל אחר ונזכרתי שלא בירכתי ברכה אחרונה ובירכתי באותו רגע האם זה פוטר אותי מהמאכל השני?
14. בשבת באם צריך לפזר מלח על השולחן דווקא או שאפשר על המפה אחותי ואבי נוהגים להניח על השולחן ואני על המפה כי אסור שיראו את השולחן ללא מפה בשבת אפילו קמעא מה הדין?
15. מה לעשות כאשר אבי אמר שהוא יצא מהחתונה שלי מוקדם ובספק גדול אם יגיע כיוון שאחיו נפטר ערירי לפני כחודש וחצי והוא ממאן להינחם? דחינו לצערי את החתונה בחמישה חודשיים רק כדי לפייס אותו אבל זה לא עזר... אמרו לי להתקשר לאחד הקרובים שינסה לשכנע אותו אבל אני חוששת שאבי יכעס אם אעשה את זה ואני לא רוצה שהוא ינזוף בי או בקרובי ומאוד חשוב לי שהוא ירקוד ויהיה בחתונה ... מה הרב אומר?
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. מהיכן תדעי שזה כשר? ב. אם את בטוחה שזה כשר, יש להכריז על זה, אם זה עומד להתקלקל מותר לאכול ולשער את השווי של האוכל וכאשר יימצא בעל האבידה יש לשלם את האבידה.

2. נחשב כמשלוח מנות.

3. מה הכוונה? נא לפרט.

4. לא חובה ומותר לשנות.

5. ראשית יש להתפלל בכל יום לזכות לבחור בן תורה ויראת שמים ולזכות להקים בית נאמן לה' ולתורתו. ברור שאת צריכה להיות כנה עם עצמך ולדעת שאת מוכנה באמת לוותר על מנעמי עולם הזה בעבור המדרגה הנעלה של אשת תלמיד חכם. כמובן שלפעמים זוכים לתורה וגדולה אבל אין זה מובטח. בעת הבירורים המוקדמים ולאחר מכן  בפגישות יש לוודא שהבחור אכן שואף להיות תלמיד חכם ושוב להתפלל שתזכי לבית של תורה אמיתי.

6. להעמיד אותו קצת בניסיונות של פיספוס מנחה, תפילה בציבור לבדוק אם הוא מברך לעקוב האם עיניו משוטטים במקומות אסורים וכדו'.

7. "אין איש בלא אישה אין אישה בלא איש ואין שניהם בלא שכינה" אפשר לכתוב ללא חשש.

8. אפשרי.

9. מותר לשתוק ולא להאמין לדבריה. יש לנסות להעביר נושא.

10. מותר לדבר עם כל אדם לפי הצורך כל זמן שאינו מחטיא. ילדיו בוודאי שלא חטאו. אם הוא מפיץ את חטאיו בפומבי ראוי להימנע מתמיכה בו בכל צורה שהיא.

11. למה לא?

12. תשובה רגילה מועילה.

13.לא הבנתי כל כך.

14. הצדק איתך אבל אין לריב איתם על כך.

15. תנסי לעשות הכל שאביך יישאר כל החתונה. את יכולה לבקש מאחד הקרובים אבל תשתדלי שאביך לא יידע שאת פנית איליו.

בברכת הצלחה,