האם צריך להפריד בין האות י’ לבין האות ה’ באמצע מילה.

  • כ"ח סיון התשפ"ב

שאלה

אחת מתלמידותי נוהגת להפריד בין האות י' לבין האות ה' או ו' גם אם הן כתובות באמצע המילה. לדוגמא: וי-הי, או י-ה-ודה, וכיו"ב. זה היה נראה לי לא תקין, אך כשקראתי לה לשיחה, היא אמרה שכך שמעה שצריך לכתוב. הצעתי לה שאברר עבורה בערוץ הידברות מה ראוי לעשות, ואשמח לתגובתכם ולתשובתכם.
יישר כח ותזכו למצוות.

תשובה

שלום וברכה

יש  כאלו שנהגו להקפיד אף בתחילת התיבה. מעיקר הדין ואף לפי המחמירים אין איסור בדבר לכתוב את אותיות השם בתחילת התיבה. למעשה אין למחות בידיה, רק צריך לומר לה שאין זה חובה ושתנהג כך רק בלי נדר.

בהצלחה,