נשים

כיסוי ראש- פאה

  • כ"ה סיון התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
בנוגע לכיסוי ראש, רציתי לשאול האם פאה נחשבת לכיסוי ראש תקין?
אני רואה הרבה נשים חרדיות ודתיות ששמות פאה אבל יצא לי לשמוע מאישה חרדית שפאה אסורה על פי הרבנים הגדולים, ולעומת זאת שמעתי מחבדניקית שדווקא פאה מותרת ואפילו עדיפה על פי הרבי מלובביץ׳.
בנוסף, האם העניין בלשים כיסוי ראש נוגע רק בצניעות או שיש גם סיבה מעבר לצניעות?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

דעת מרן הגר"ע יוסף היתה אכן לאסור לגמרי את הפאות. כך נוהגות רוב בנות ספרד.

דעת האדמו,ר מחבד שהכיסוי המועדף הוא פאה.

דעת רוב גדולי אשכנז האחרים, שיש עדיפות לכיסוי ראש אבל גם פאה כשרה לכיסוי.

בברכה,

בנימי ןשמואלי