תפילה וברכות

האם להתפלל ביחיד או בציבור?

  • כ"ג סיון התשפ"ב

שאלה

אני מתפלל כבר כמה חודשים באותו מניין תפילת ערבית
אבל בשבוע האחרון החזנים שניגשים לפני העמוד כנראה בדיוק סיימו קורס טייס, וכשאני עדיין ב"והיה לכם לציצית"
הם כבר אומרים חצי קדיש, רציתי לדעת, אם גם ככה אני לא מספיק לענות על אף קדיש, אם עדיף כבר להתפלל בבית ביחיד, או להתפלל במניין הזה למרות שחוץ מ"ברכו" בהתחלה אין לי שום שותפות בו?

תשובה

שלום וברכה

וודאי שגם במקרה זה יש ללכת לבית הכנסת ולהתפלל בציבור. ראשית אתה נחשב עדיין כמתפלל בציבור. ב. כידוע ברכו חשוב יותר מתפילה בציבור. ג. תפילה בבית הכנסת כשלעצמה יש בה מעלה יותר מאשר תפילה בבית אפילו בתפילה ביחיד.

היה עדיף שתתחיל להתפלל שלוש דקות לפני הציבור וכך תתחיל עמידה יחד עם הציבור.