מה לעשות כשעולים לאוטובוס ומגלים שאין רב קו / נגמר הכסף ברב קו?

  • כ' סיון התשפ"ב

שאלה

בשבוע שעבר התקיים דיון בכיתתנו מה אמור לעשות נוסע שעלה לאוטובוס וגילה שאין לו רב קו/ כסף ברב קו לתשלום.
אחד התלמידים אמר שלא צריך לשלם ולטענתו סיפר כי קרא בעלון הדברות בשם הרב מזוז שלא צריך לשלם לאגד כי הם ערבים / גנבים וכ"ו.
אני מתקשה להאמין שתפרסמו תשובה כזו.
סיכמנו שאשלח את השאלה להדברות למדור "שאל את הרב" וכל התלמידים מצפים לראות את התשובה.
אשמח שתפרסמו את השאלה במדור "שאל את הרב" כדי שהוא יראה וכל שאר התלמידים בצורה ברורה את ההלכה.
תודה!

תשובה

שלום וברכה

לא ידוע לי על פסיקה כזאת. אם אפשר להיא צילום דברי הרב מזוז נבחן זאת לעומק.

ההלכה היא שאין פטור מתשלום על נסיעה.

אם מכשיר הרב קו תקול, אכן פטורים מתשלום על פי החוק.