האם מותר לדוג דגים?

  • ט' סיון התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב
בנערותי ואחרי הצבא הייתי הולך הרבה לדוג דגים ואוכל את מה שדגתי.
עד שיום אחד אחרי שהתחתנתי רס מקובל מהדרום שבינתיים נפטר אמר לי שזה אכזרי שקרס ננעצת בדג .ובעצם מאז הפסקתי לדוג לגמרי.
האם הוא התכוון שבעצם דגים טהורים הם גלגולי צדיקים שצריכים תיקון קטן והקרס שננעצת בהם בעצם גורמת סבל לדגים?.
אנינשואל האם בכלל מומלץ לדוג?
ואין זו עבירה? ועדיף להשאיר לגויים את מלאכת הדייג ואת הברכה על הדג לנו היהודים.
אם זה דג שאני אוכל אותו אחר כך ומברך עליו .זה בסדר ? כי בעצם עשיתי לו תיקון?.
אני שוב אומר שמאז שהרב אמר לי נוצרה בי רתיעה לדייג.
ואולי זה בכלל מצווב לדוג דגים ולאכלם בברכה ולהיות חלק בתיקון נשמות.
תודה כבוד הרב על תשובתך.

תשובה

שלום וברכה

להנאה בעלמא יש להימנע. אם זה לצורך אכילה או לצורך רפואי/ שיחרור וכדו', אין כל בעיה.