ברית לתינוק מגויה ויהודי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב יש לי קרוב משפחה לא קרבת דם. שנולד לו בן מגויה והם מתכננים לערוך ברית מילה על ידי מוהל יהודי. האבא הוא יהודי ולילד יהיו שני שמות משפחה יהודי מהאבא ונוצרי מהאמא. ההורים טוענים שאם הבן ירצה להיות יהודי שיגדל אז הוא לא יצטרך לעשות ברית מילה. 1. האם הברית הזו תקפה? 2. איך מוהל מסכים לערוך ברית כזו? 3. והאם מותר ללכת לברית? סליחה ותודה רבה ויישר כוח על עבודת הקודש בכל תשובותיך! תבורך מפי עליון בבקשה תענו למייל ששלחתי כאן ולא לראשון

תשובה

שלום וברכה

הברית לא תקפה כלל והוא יצטרך לעבור שוב הטפת דם ברית בעת התגיירותו אם ירצה. אין למוהל למול ילד כזה.

בוודאי שאין כל טעם ללכת לברית שאינה ברית. הברכות אם ייאמרו הם לבטלה ואסור לענות אמן.