שבת

מנוחה בשבת

  • כ"ט אייר התשפ"ב

שאלה

היי
אני באמצע לימודי תואר קשים ובמקביל עובדת במשרה מלאה הרבה שעות.
יום המנוחה של שבת הוא עבורי יום שבו הכל עוצר ואין לי אפשרות להשלים פערים שנוצרו לי במהלך השבוע כמו לימודים
בעוד שאר הבנות בלימודים שלי מנצלות את היומיים האלו להשלמות ולמידה אני לא יכולה ללמוד וצריכה על חשבון העבודה או על חשבון הזמן החופשי שלי במהלך השבוע ללמוד ולהשים פערים
מה דעת תודה על זה? האם יתכן שבגלל זה שאני שומרת שבת אני מפסידה?

תשובה

שלום בורכה

אין מצב שמפסידים משמירת שבת. שבת היא מקור הברכה ואין כל הפסד נובע מהשבת. מהשבת מגיע השפע לכל ימות השבוע. ראי את הרצאת הרב זמיר כהןכאן

אם כי לא מוכרח שיש איסור גמור בקריאת חומר במקצועות מסוימים,ויתכן שיש דברים שאת יכולה ללמוד חלק מהדברים גם בשבת, מ"מ בוודאי ובוודאי שאין לך לשנות ממנהגך כי השבת לא נשארת חייבת לאף אחד ואין כל ספק שבוודאי תזכי להצלחה מרובה בזכות שמירת השבת.