שבת

עבודה בשבת

  • כ"ה אייר התשפ"ב

שאלה

שלום,
אני בתהליך התחזקות ומה כ-3 שנים משתדל שלא לחלל שבת בפרהסיה (לא נוהג/ללא טלפון טלויזיה/ משתדל שלא להדליק אור ולא מדליק אש או משתמש במכשירי חשמל לחימום אוכל).
לאחרונה קיבלתי הצעת עבודה חדשה (מחשבים) שמחייבת עבודה בשבת (לא קובע רק כשיש ששדרוגי מערכת וכו').
האם הדבר מותר? האם לסרב להצעת עבודה שכזו?

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשריך חלקך שזכית להיות משומרי השבת לקראת שבת לכו ונלכה כי היא מקור הברכה. ברכת השבת תלווה אותך ותביא לך אושר ועושר, שמחה וברכה בכל אשר תפנה.

חלילה לקבל עבודה שדורשת חילול שבת. לעולם לא מפסידים משמירת השבת כי שבת היא מקור השפע וכל הברכות תלויים ביום השבת כמבואר בזהור הקדוש. אציע לראות את ההרצאה של הרב זמיר כהן שתתן לך את הכוחות להתגבר על הניסיון שבת מקור הברכה.

בברכת הצלחה,