תשלום נסיעה בתחבורה ציבורית

  • י"ז אייר התשפ"ב

שאלה

שלום,
באזור מגורי, ישנם אוטובוסים בין עירוניים שלא ניתן להעביר חיוב נסיעה ברב קו.
מקרה זה קורה כאשר נשלח אוטובוס מטעם החברה אך לא קיים מכשיר לתיקוף הנסיעה.
בנוסף קורה גם שמכשיר התיקוף לא תקין,
מה שגורם לי לנסוע מספר פעמים ללא תיקוף.
משתדלת בכל פעם כשעולה על אותו קו להעביר מספר ניקובים בכדי להמנע מגזל. אך הדבר חוזר על עצמו בתדירות גבוהה מאוד.
האם אני חייבת לשלם על כל הנסיעות האלה. או שאין צורך? אם במקרה פיספסתי תיקוף (שלא באשמתי- הסיבות המופיעות למעלה) נחשב לגזל?
תודה רבה!

תשובה

שלום בורכה

אין כל עניין לשלם על נסיעות שהמכשיר תיקוף לא עבד.

בברכה,

בנימין שמאולי