שבת

כיבוד הורים ושמירת שבת מה מתגבר על מה

  • ט"ו אייר התשפ"ב

שאלה

שלום רב.
בשבתות בד"כ ההורים או האחים מתייעצים איתי דווקא על עניינים של דירות, משכנתא החזרי מס וכיוצ"ב. אני מסביר להם ששבת היום ולא מדברים על כספים בשבת. אנחנו משפחה "חילונית" ואני משתדל כל פעם להוסיף עוד משהו לכבוד שבת.
למשל לשטוף את האוטו אני לא שוטף בשבת, לא עובד בשבת בגינה, לא מנקה, כמובן שלא עובד. גם אבא שלי כבר התחיל להפחית דברים בשבת והוא בעצמו כמעט ולא עושה פעולות מעין אלה.
אבל מה לעשות אם ההורים דואגים לגבי איזה משהו בסגנון של החזר מס או משהו דומה ו"מכריחים" אותי לעזור להם דווקא בשבת? ומה אם זה אחד האחים? לא נעים להגיד לא. אני בכל זאת אומר 'לא' אבל הם לוחצים ובסוף אני עוזר להם.
מה הגבול בין כיבוד הורים ושמירת שבת? או כיבוד אחים? והאם זה משנה אם אני "גם ככה" לא שמר שבת אלא כל פעם מוסיף עוד משהו? האם ההתנגדות שלי היא צינית ואני "תופס על זה טרמפ" כמ שאומרים?

תשובה

שלום וברכה

יש לעמוד מול הלחצים ולעזור להם רק במוצאי שבת.

אף שעדיין לא זכית לשמור שבת במלואה וה' יעזור שבקרוב תתעלה עוד ועוד. בכל זאת אין לוותר על כ דבר שאתה יכול לשמור ולכן אין לדבר על  חשבונות  של חולין.

חזק ואמץ וה' יתן לך את הכוחות להתעלות עוד ועוד.

בהערכה רבה,