קיום יחסים לפני חתונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, האם זוג שמקיים יחסים לפני הנישואים אז הגבר עובר על איסור נידה ומקבל עונש כרת או שהכוונה שגבר מקבל כרת כאשר מקיים יחסים בזמן הנידה של האישה? ומהו העונש שמקבלת האישה? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

הגבר והאישה עוברים שניהם על איסור כרת כאשר הם מקיימים יחסים ללא טבילת האישה לאחר המחזור עם כל פרטי הדין. אין הבדל בין רווקים לנשואים בעניין זה.