האם ע"י הפעלת מכונת הכביסה אני עוברת על גזל?

  • י"ד אייר התשפ"ב

שאלה

אימי שתח' לא אוהבת להפעיל מכונה על בגד אחד בגלל החשמל
אם אני צריכה בגד מסויים ליום למחרת ואין לי אפשרות לשאול אותה אם אני יכולה להפעיל את המכונה, האם אני יכולה להפעים או שזה איסור גזל? אני יודעת שאם אני אציג לה את המצב שאני ממש צריכה היא כן תסכים לי אבל כרגע אין לי אפשרות לשאול אותה.
והאם יש לי עברה של כיבוד הורים?
אשמח לדעת מה התשובה.
חשוב לציין שרוב הפעמים אני יכולה להסתדר בלי הבגד, כך שזה בעיקר נובע מרצון ללבוש אותו.
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

מותר.