הכלאות של פרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב ברצוני לשאול מס׳ שאלות 1. שמעתי בהרצאה של הרב זמיר כהן שאסור לאכול הכלאות של פרות אז אך זה שכולם אוכלים לימון שהוא הכלאה של ליים ואתרוג? 2. ידוע לכולם שהרמב״ם היה חכם ועד היום כולם לומדים ממנו ומשתדלים ללכת בדרך שלו אז אך זה שהוא אמר שלא בריא לאדם לאכול בצל ושום ויש מחקרים שמראים שזה מאוד בריא ואפילו כמו אנטיביוטיקה לגוף אני לא מבינה יכול להיות שהוא טעה? זה לא נשמע לי הגיוני. 3. האם זה נכון שעוף הוא תמיד כשר לאכילה להבדיל מהבשר שחייבים שהוא יהיה חלק? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. באיזה הרצאה שמעת את זה

2. שיטת הרמב"ם בעניין הרפואה היא שאסור לאכול דברים שמקשים על העיכול ועל כן הוא סבר שאסור לאכול את הבצל והשום עקב הקושי של מערכת העיכול.

3. עוף חייב להיות כשרות מהדרין אולם עניין החלק שהיא דין בבדיקת ריאות הבקר אכן לא קיים בעופות.