פיסול בובת תינוק

  • ה' אייר התשפ"ב

שאלה

שלום רב
יש אומנות מסויימת שבה מכינים בובה מסיליקון בדמות תינוק מציאותי אמנים רבים ברחבי העולם עושים את הבובות האלו וזו תעשיה שמגלגלת אלפי דולרים
אני כפסלת רוצה מאוד להכין מודל מחיימר שאוכל למכור עבור תבניות ליצירת בובות. בעיקרון עושים בובה שלימה אבל אם הלכתית אין היתר אולי אוכל לעשות אותה חלקים חלקים אותם האמנים יחברו
האם יש היתר לאחד מהאופנים האלו?
אציין שרוב האמנים הם גויים מרחבי העולם והבובות משמשות כתחביב או פריט אספנים אומנותי
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם מדובר בפיסול לתינוק מושלם לגמרי, יש להימנע.

אם מדובר בפיסול ללא אוזניים וכדו', מותר. כל שכן שמותר לעשות חלקים ונכרי ירכיב את החלקים