תפילה וברכות

האם צריך לסיים את סעודת השבת בזמן מסויים?

  • כ"ז ניסן התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
אם כדי לברך ברכה אחרונה על המזון אני צריך לאכול שיעור כזית בזמן אכילת פרס (עד 7 דק), מדוע אחרי סעודת שישי שלוקחת הרבה מעבר זה כן מברכים ברכת המזון? הרי הארוחה לוקחת לפחות רבע שעה.
האם אחרי ארוחת צהריים ללא לחם שאורכת יותר מ10 דק' אני צריך לברך ברכה אחרונה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

סעודה כשלעצמה יכולה להיות שעה או שעתים. ברכת המזון אפשר לברך רק אם אוכלים באיזה הוא שלב כזית בכדי אכילת פרס. אולם אין חובה שכל הסעודה תהיה רק במשך כדי אכילת פרס.