חברה והשקפה

למה לא מפרידים בין נשים לגברים במקום העבודה?

  • כ"ז ניסן התשפ"ב

שאלה

כבוד הרב שלום,
אני רוצה להתחיל ולומר שהשאלה שלי באמת באה ממקום של שאלה ורצון ולהבין וחלילה לא משיפוט כלפיכם.
אתם מפרסמים כתבות על הפרדה בין נשים וגברים. ובכלל התורה והמצוות דורשות מאיתנו בהלכות ייחוד לשמור מרחק. בבתי הכנסת יש עזרת גברים ונשים וכן הלאה.
אבל אני רואה אצלכם ( לדוג שצלם גבר מצלם נשים או אנשי הפקה גברים ונשים שמופיעות ...) שזה לא תמיד ככה...
גם בעולם החרדי יש מקומות עבודה מעורבים . זה ברור לי.
משהו לא מתיישב לי, שולחים את הילדים ללמוד בנפרד במוסדות לימוד ואז יוצאים לחיים ועובדים יחד. אז מה עשינו פה ? זה מרגיש לי כמו נאה דורש ולא נאה מקיים.
ואילי גם יש לי איזשהי צפייה שבהידברות יקפידו יותר בגלל שאתם עוסקים בקירוב..
אשמח לתשובה,
תודה ויום טוב.

תשובה

שלום וברכה

חובת ההפרדה היא במקום שיושבים יחד בקביעות ומצוי קלות ראש כמו בית ספר סעודה וכדו' וקל וחומר ריקודים.

גם במקום עבודה, ישיבה יחדיו בקביעות גבר ואישה אסורה ומביאה למכשולות חמורים. אבל ברור שחיי היום יום יש בהם תערובת ואין איסור ללכת ברחוב שיש בו נשים לנסוע באוטובוס עם נשים או אף לעבוד יחד בצורה אקראית.

יש עוד היתר בהפקה וכדו' כאשר הטכנאי טרוד בעבודתו ולא פנוי לחשוב על האישה מולו.

בהצלחה,