שאלות שונות

  • י"ט ניסן התשפ"ב

שאלה

1. אני יוצאת עם בחור וטוב לי איתו אבל בין הפגישות אני יום מתגעגעת לבחור ויום לא וכשאני נפגשת איתו אני לא מאושרת לראותו אבל אחר כך כשאני איתו אני לא רוצה שהפגישה תיגמר הוא בחור מקסים עם מידות טובות אבל הרגש אליו הוא לא הרגש שאני בטוחה שזה מספיק בשביל להתחתן היו בחורים שהתרגשתי מהם ברמות והיייתי בעננים האם הרגשות שאני מרגישה כלפי אותו בחור הם מספיקים?
הבחור כבר החליט להתחתן ואני עדיין לא בטוחה התייעצתי עם שני רבנים רב אחד אמר להמשיך רב אחר אמר לסיים את הקשר .
אני מבולבלת כל כך מה לעשות?
אציין שאנחנו כבר אחרי פגישה שמינית .
מה אני אמורה להרגיש כדי להיות בטוחה ושלמה עם ההחלטה שלי להתחתן עם הבחור אני רוצה להגיד כן אבל אני לא שלימה עם ההחלטה הזאת .
2. האם צריך שלשפתון יהיה הכשר לפסח ? אם הטעם שלו הוא לא טעים ויש לו ריח של אבטיח ? ובכללי הוא צריך הכשר גם לא בפסח?
3. האם צריך לתת מתנות בין פגישות עם בחור ?
4. האם חייב לאכול בשר ועוף או אפשר לאכול רק דברי חלב וכף לקיים שמחה במועד?
5. אם עשיתי טבילה במקווה כלים והמקווה היה מלוכלך האם הטבילה כשרה או שצריך להכשיר שנית?
6. ובנוסף אם הטבלתי תבנית אפייה לאחר שהשתמשו בה וניקיתי אותה כמה שהצלחתי והטבלתי האם הטבילה כשרה?

תשובה

שלום וברכה

1. להתייעץ עם יועץ נישואין מקצועי שיוכל לרדת לעומק העניין וללשחרר אותך מהחסימה המנועת ממך להתקדם לחתונה.

2. לכתחילה יש להקפיד על כך.

3. לא.

4. נשים פטורות לגמרי מאכילת בשר. כך גם מי שאינו אוהב זאת פטור מכך.

5. כשר.

6. אם לא היו על התבנית חציצות אין כל בעיה.