איך מקיימים מצוות הכנסת אורחים כשיש ילדים קטנים?

  • י"ז ניסן התשפ"ב

שאלה

בס"ד, אני אמא צעירה לחמישה קטנטנים ואני מרגישה ש"אין לי אוויר" אני מקנאת באמהות שמארחות על אף שיש להם ילדים קטנים ואילו אני מתמודדת עם הקושי היומיומי ובקושי מסתדרת להכין את השבת לבד. קיים בי רצון חזק להכניס אורחים בשמחה וברוגע אבל כשזה קורה אני מתמוטטת ולוקח זמן עד שאני מזמינה שוב...
רציתי לשאול איך אני יכולה להצליח להכניס אורחים בשמחה וללא ההרגשה שאין בי כוחות אלא להרגיש חזקה ושמחה לקיים מצוות הכנסת אורחים? תודה!

תשובה

שלום וברכה

עלייך לקבל את המצב באהבה גדולה. לזכור שאת עושה כעת דבר גדול ומצווה גדולה של הקמת דורות לעם היהודי וכאלו שיעבדו את ה' בנאמנות. עתידם תלוי מאוד בכוחות שאת מכניסה בהם ולכן אין כל מקום להרגיש רע בכך שאת כעת לא מסוגלת להכניס אורחים הרי על כך נאמר העוסק במצוה פטור מן המצווה בכך שאת עוסקת במצווה הגדולה של הקמת דורות לעם ישראל את פטורה מהכנסת אורחים וכל שאר המצוות.

חיזקי ואמצי בשמחה רבה על מה שאת עושה ולהתרחק מהעצב על שאינך מסוגלת במצב הזה להכניס אורחים.

עלי והצליחי,