אמונה

האם יש סוף ליקום

  • ה' ניסן התשפ"ב

שאלה

האם יש סוף ליקום-כלומר האם יתכן מצב של יציאה חדירה מחוץ לגבולות היקום אשמח לתשובה .תודה רבה.

תשובה

שלום,

ליקום יש גודל, והגודל שלו תלוי במספר הגלקסיות והכוכבים שבו.

עם זאת, הגלקסיות מתרחקות כל הזמן זו מזו, היקום נע ומתרחב. פירוש הדבר שאם היית מנסה "לצאת מן היקום", היית בסך הכול מגדיל את החלל שבו, כי אין דבר שמגביל את החלל של היקום (החלל הוא בסך הכול המרחק בין גלקסיות וכוכבים, וכל תנועה ומרחק נוסף יוצר חלל נוסף).

ראה:

https://www.hidabroot.org/article/1142447

בברכה,

דניאל בלס