שו"ת פסח

מחם של שבת של א השתמשו בו כמעט שנה

  • ג' ניסן התשפ"ב

שאלה

קודם כל תודה רבה על התשובה שקיבלתי .
השאלה של היום היא קצת דחופה כי החג מתקרב ובא ,
מחם של שבת שלא השתמשו בו כמעט שנה האם מותר להשתמש בו בפסח ? ואם צריך הכשרה ,ואיך מכשירין תודה רבה ותזכו למצוות .

תשובה

שלום וברכה

אם לא היה נהוג להניח על המיחם חמץ לחימום כמו חלה אטריות וכדו', אין צורך להכשיר מעיקר הדין.

אם היה נהוג לחמם על המיחם חמץ יש למלאות את המיחם במקסימום ולהרתיח את המים ואת המכסה יש להטביל גם כן במים הרותחים.