האם כיום שהמצב ברחוב מסוכן מותר לאישה לשאת נשק?

  • כ"ז אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
שמעתי שלנשים אסור להחזיק נשק.. השאלה שלי האם כיום שהמצב ברחוב מסוכן מותר לאישה להוציא רישיון לנשק? ולהחזיק אותו עליה כאמצעי ביטחון? יש לציין שאנחנו גרים במרכז ולא בשטחים אבל הזמן האחרון הוכיח שגם כאן קורים פיגועים

תשובה

שלום רב,

נכון, מבואר בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קפב סעיף ה) שאסור לאישה לשאת נשק משום (דברים כב ה) "לא יהיה כלי גבר על אישה", אולם איסור זה אינו אלא בשעת שלום, אבל כשיש חשש של סכנת נפשות מפחד המרצחים המחבלים ששמו להם למטרה להרוג נפשות ולזרוע הרס וחורבן, מותר גם לנשים להתאמן ולשאת נשק, מחשש פעולה זדונית של המחבלים, שאין לך דבר העומד בפני פיקוח נפש.

כמובן שצריכות להקפיד מאוד על כל כללי הצניעות בעת אימונן, כראוי לבנות ישראל הכשרות, ולא יתייחדו עם גבר זר בשעת האימונים בנשק, ותהיה יראת ה' על פניהן.

מקורות: על פי המבואר בשו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן נה).

בברכה,

הלל מאירס