אם אני לא מקשיבה להוריי, איך אני משתנה?

  • כ"ז אדר ב' התשפ"ב

שאלה

מה אני עושה כאשר אני לא מקשיבה להוריי מה עלי לעשות?
איך אני משתנה?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ראשית, מומלץ ללמוד הלכות כיבוד הורים על כל פרטיה ודקדוקיה, וכמו שכתב גאון התורה והמוסר רבי ישראל סלנטר זצ"ל באגרת המוסר, שהיסוד העיקרי והעמוד הנכון להכין את עצמו לשמירת העבירות ועשיית המצוות, הוא רק הלימוד הרב בהלכה זו הנוגעת לעבירה זו או למצווה זו, ובפרט בעיון הדק היטב, כי זה הלימוד עושה קניין חזק בנפש להיות העבירה מרוחקת ממנו בטבע וכו'. ע"ש. תוכלי למצוא את עיקרי ההלכות של כיבוד הורים בקצור שלחן ערוך (סימן קמג).

גם כדאי לזכור מה שמבואר בספר פלא יועץ (ערך כבוד אב ואם) ובספר ארחות יושר (פרק יד) שכמו שהאדם מתנהג עם הוריו כך בניו יתנהגו עמו, מדה כנגד מדה. ע"ש. וידיעה זו יכולה לתת לך עוז ותעצומות להצליח לקיים מצווה זו כהלכתה.

ראי עוד בדברי הרב זמיר כהן שליט"א https://www.hidabroot.org/video/214807

בהצלחה רבה,

הלל מאירס