נשים

האם מותר להעביר מידו לידה בזמן נידה

  • כ"ה אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום,
האם יש מי שמתיר העברת חפצים וכד' מיד ליד בזמן נידה כאשר המצב בין בני הזוג ממש רגיש?
האם האיסור של שליחת יין לאשתו בזמן נידה הוא בכל יין? או שיש הבחנה בין יין תירוש ליין רגיל?
האם ניתן להציע מצעים של הילדים בפני הבעל בזמן נידה? או שהאיסור הוא לכל הצעת מצעים לא משנה של במיטה של מי?

תשובה

שלום וברכה

אין דרך להתיר העברת חפץ מיד ליד.

שליחת יין אסורה בכל ייין יש דרכים מקובלות איך מעבירים את היין הדרך הכי טובה היא להגיש ביד שמאל.

הצעת מצעים של הילדים מותרת לכתחילה ללא שום חשש.