האם לימוד קצור שלחן ערוך נחשב לימוד תורה?

  • כ"ג אדר ב' התשפ"ב

שאלה

אני חוזר בתשובה ובעל משפחה, אני כרגע משתדל למצוא זמן ללימוד תורה יומי. אני כרגע התחלתי ללמוד קיצור שולחן ערוך. האם זה נחשב לי כלימוד תורה? קשה לי כרגע ללמוד לבד גמרא ואני רוצה לדעת האם זה נחשב כלימוד תורה. תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

שבוע טוב,

ודאי שלימוד בספר קצור שלחן ערוך נחשב לימוד תורה, ותקבע זמן ללמוד בו בשעות היום ובשעות הלילה, כאשר נפסק בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רמו סעיף א) חייב לקבוע לו זמן לתלמוד תורה ביום ובלילה, שנאמר והגית בו יומם ולילה. ובעזרת ה' עם הזמן תזכה ללכת מחיל אל חיל ותמצא זמן ויכולת ללמוד גם גמרא.

עלה והצלח מאוד,

הלל מאירס