האם מותר לאולמות לזרוק את שיירי המזון?

  • י"ח אדר ב' התשפ"ב

שאלה

בד”כ באירועים, במסעדות, בקייטרינג וכדו’ לא שייך לבשל כמות מדויקת, וצריך תמיד לבשל מעל ומעבר, שיהיה שפע. שלא יחסר. בסיום היום/האירוע לא בכל מקום יש את הארגון שאוסף את השאריות שלא הוגשו כלל לשולחן ומעביר לנזקקים. מה הם אמורים לעשות עם כל השאריות? אין בזה שאלה של בל תשחית?

תשובה

שלום רב,

בשו"ת שבט הלוי חלק ד' (סוף סימן רכה) סובר שיש בזה איסור בל תשחית, אולם בספר עץ השדה (פרק יט אות א) הביא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שיש למצוא היתר באולמות וכדומה לזרוק שיירי המזון, כיוון שהוצאות הטיפול בשיירי המזון יעלו יותר מהרווח שיהיה במזון שיצילו.

בברכה,

הלל מאירס