תפילה וברכות

עניית אמן על ה-’יהי רצון’ שאומרים אחרי קריאת התורה כאשר אני עדיין בקטע של התחנון

  • י"ד אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום לרב,

אני יודע שעניית אמן יש בה דבר גדול.

שאלתי, האם יש חובה לענות אמן על ה-'יהי רצון' שאומרים אחרי קריאת התורה, כאשר אני עדיין בקטע של התחנון?

לפי נוסח ספרד,
"יהי רצון לכונן את בית חיינו וכו' "
"יהי רצון.. לרחם עלינו ולמנוע משחית ומגפה מעלינו ומעל כל עמו בית ישראל וכו'"
"יהי רצון.. לקיים בנו חכמי ישראל"

לעיתים אני מתפלל במנין יחיסת מהיר וכאשר מגיעים לקריאת התורה אני עדיין בקטעים של התחנון.
אני עוצר לשמיעת קריאת התורה ולאחר סיום ברכת 'אשר נתן' של העולה השלישי ממשיך.
השאלה האם צריך לעצור גם לעניית 'אמן' על היהי רצון האלו.

אם הרב יוכל להרחיב על גדר חיוב עניית 'אמן' על 'יהי רצון'. וכן כאשר אדם באמצע קטע בתפילה או באמצע לימוד תורה או קריאת תהילים.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

לא חובה, מאחר וזה רק ברכה לעם ישראל ולא ברכה כמו ברכות הנהנין או ברכות המצוות וברכות התפילה.

אם יש לך פנאי, ראוי להספיק ולענות.